Valpolicella Ripasso DOC 2019 - ANTICHE TERRE VENETE

3 hodnocení
279 Kč 230,58 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024

Víno Valpolicella Ripasso je výsledkem tradiční techniky, která spočívá v přelévání čerstvého vína Valpolicella ještě teplou a sladkou pomádou Amarone, čímž se zvýší jeho struktura, tělo a chuť.
Ve sklenici se měnící  průhlednost rubínově červené barvy spojuje s buketem, který připomíná ostružiny, zralé třešně a tmavé koření spolu s mátovými tóny. Zrání ve dřevě zvyšuje jeho elán a vyváženost. Svěží a dlouhý závěr je příjemně ovocný s nádechem hořké čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Označení:
Valpolicella Ripasso  DOC
 
Odrůda:
hrozny Corvinone, Corvina Veronese, Rondinella
 
Oblast:
Valpantena
 
Sklizeň:
polovina září
 
Zrání:
Ripasso Valpolicella je ve srovnání s Valpolicellou složitější a strukturovanější, prochází druhou fermentací, při níž se do mladého vína přidávají slupky z Amarone. Hrozny se sklízejí v polovině září, následuje první alkoholové kvašení trvající přibližně 10 dní při teplotě 25 °C, po kterém se víno stáhne a oddělí od pevných částí (slupek a semen) a ponechá se v nerezových tancích do konce prosince. Na začátku ledna se víno přecedí na slupky Amarone a nechá se 4 až 5 dní odpočívat při teplotě 15 až 25 °C. Na konci procesu se slupky opět oddělí a víno zraje 10 měsíců ve francouzských dubových barikových sudech a v tradičních dřevěných sudech. Víno se nakonec po 12 měsících zrání na jaře stáčí do lahví. Víno správně skladované ve vodorovné poloze při stálé teplotě 15-18 °C a bez přístupu světla vydrží 5-8 let.
 
Chuť:
Hladké a dobře zakulacené třísloviny, které vyvažují přirozenou kyselost
 
Barva:
intenzivní rubínově červená s granátovými odlesky
 
Vůně:
Ovocná třešňová, kořenitá s nádechem hořké čokolády
 
Podávání:
grilovaná bílá i červená masa, sýry
 
Obsah alkoholu: 
14 %
 
 
Zbytkový cukr:
5,5 g/l
 
Teplota servírování:
16-18 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Označení: Valpolicella
Ročník: 2018

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: