Valpolicella Ripasso DOC 2019 - ANTICHE TERRE VENETE
Související produkty
Detailní popis produktu
Označení:
Valpolicella Ripasso DOC
Odrůda:
hrozny Corvinone, Corvina Veronese, Rondinella
Oblast:
Valpantena
Sklizeň:
polovina září
Zrání:
Ripasso Valpolicella je ve srovnání s Valpolicellou složitější a strukturovanější, prochází druhou fermentací, při níž se do mladého vína přidávají slupky z Amarone. Hrozny se sklízejí v polovině září, následuje první alkoholové kvašení trvající přibližně 10 dní při teplotě 25 °C, po kterém se víno stáhne a oddělí od pevných částí (slupek a semen) a ponechá se v nerezových tancích do konce prosince. Na začátku ledna se víno přecedí na slupky Amarone a nechá se 4 až 5 dní odpočívat při teplotě 15 až 25 °C. Na konci procesu se slupky opět oddělí a víno zraje 10 měsíců ve francouzských dubových barikových sudech a v tradičních dřevěných sudech. Víno se nakonec po 12 měsících zrání na jaře stáčí do lahví. Víno správně skladované ve vodorovné poloze při stálé teplotě 15-18 °C a bez přístupu světla vydrží 5-8 let.
Chuť:
Hladké a dobře zakulacené třísloviny, které vyvažují přirozenou kyselost
Barva:
intenzivní rubínově červená s granátovými odlesky
Vůně:
Ovocná třešňová, kořenitá s nádechem hořké čokolády
Podávání:
grilovaná bílá i červená masa, sýry
Obsah alkoholu:
14 %
Zbytkový cukr:
5,5 g/l
Teplota servírování:
16-18 °C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Označení: | Valpolicella |
Ročník: | 2018 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář